Ishrana
Pravilna ishrana je jedan od glavnih uslova za očuvanje zdravlja, pravilan telesni rast i duševni razvoj, sprečavanje bolesti…To je uravnotežena, raznovrsna i izbalansirana ishrana.
Stručno organizovanje i pružanje pravilne ishrane predstvlja značajan zadatak i važan segment u ustanovama Centra što se obezbeđuje primenom odgovarajućih normativa tokom izrade jelovnika.
Planiranjem jelovnika poštuju se potrebe u gradivnim, energetskim i zaštitnim materijama. Jelovnik se donosi na nedeljnom nivou i usklađen je sa energetskim i hranljivim vrednostima obroka.
Ishrana u Centru realizuje se kroz četiri obroka: doručak, ručak i dve užine.
Nutricionista učestvuje u izradi jelovnika u skladu sa razvojnim, zdravstvenim i verskim potrebama korisnika.
Medicinska sestra na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti dnevnog boravka vrši kontrolu neuroleptičkih karakteristika namirnica, uzorkovanje hrane, kontrolu dstribucije i podele obroka.