Jubilarna 10. manifestacija Drug(A)Čiji 2024

Датум објаве: 04.06.2024.

Jubilarna 10. manifestacija Drug(A)Čiji 2024

Tradicionalnom, jubilarnom desetom manifestacijom DrugAčiji? 2024, 28. maja, u organizaciji Centra za nove ideje, svečano je otpočelo Leto na Adi za osobe sa invaliditetom u terapijskom vrtu i na terenima za OSI.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik SSOSIB-a Draženko Mitrović (paraolimpijac), Biljana Barošević predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, kao i naš proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević.

Leto na Adi za osobe s invaliditetom – DrugAčiji? učesnicima sa invaliditetom pruža mogućnost rekreiranja uz uživanje u prirodi i takmičenje u različitim disciplinama u Terapijskom vrtu i na terenima za sportsko-rekreativne aktivnosti koje su prilagođene osobama sa invaliditetom.

Na sportskim terenima za osobe sa invaliditetom na Adi, odigrana je košarkaška utakmica i sedeća odbojka. Veliko interesovanje bilo je za pikado, a uživalo se i u boćanju i stonom tenisu. Novina je bila baskin – jedinstveni inkluzivni sport, jedina disciplina gde ravnopravno igraju osobe sa invaliditetom i osobe bez invaliditeta, dok je frizbijada (Bibuškin) već postala omiljena među decom. Za šah je ove godine bilo posebno veliko interesovanje, a čas joge prilagođen osobama sa invaliditetom održala je instruktorka Nataša Borota.

Svi pobednici su nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima prijatelja manifestacije.