Održan osmi Sabor čovekoljublja Srbije

Датум објаве: 16.10.2024.

Održan osmi Sabor čovekoljublja Srbije

Sabor čovekoljublja Srbije održan je 11. 10.  u zgradi  GO Čukarica, uz učešće trideset ustanova socijalne zaštite, specijalnih škola i humanitarnih organizacija iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, koji su građanima i privrednicima predstavili delatnosti kojima se bave, kategorije korisnika o kojima brinu, kao i potrebe koje imaju.

Organizatori već tradicionalne humanitarne manifestacije, koja se održava osmu godinu zaredom, su Crveni krst Čukarica i Gradska opština Čukarica, a na saboru su svoj rad i aktivnosti predstavili korisnici i zaposleni Centra iz DB Čukarica.

Ovogodišnji Sabor čovekoljublja Srbije otvorio je Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Veliko hvala Crvenom krstu i opštini Čukarica koji već osmu godinu zaredom organizuju manifestaciju, jer je Sabor čovekoljublja dobar primer povezivanja državnih institucija, humanitarnih organizacija, privrednika i pojedinaca koji, svako na svoj način, doprinosi stvaranju uslova za bolji, kvalitetniji život naših najugroženijih sugrađana“, rekao je ministar Starović.

Zamenik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić je kazao da je Opština podržala divnu ideju Crvenog krsta Čukarica koja okuplja ljude dobre volje, humaniste, filantrope i štićenike domova i škola za decu sa posebnim potrebama, članove udruženja i sve kojima je neophodna svakodnevna podrška u radu i životu.

Kao i svake godine, za iskazanu solidarnost i čovekoljublje, preduzećima, institucijama i pojedincima dodeljene su nagrade „Čari čovekoljublja“ u četiri kategorije, a uručio ih je ministar Nemanja Starović.

Nagrade su pripale Milanu Vasiću zbog organizovanja i učestvovanja u mnogobrojnim humanitarnim akcijama, Banci hrane Vojvodina za organizavanje niza humanitarnih akcija u kojima je prikupljeno i podeljeno socijalno ugroženima više od 400 tona humanitarne pomoći, Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Sveti Sava“ Umka za prijem, smeštaj i ishranu 80 dece sa Kosova i Metohije koji su u nekoliko navrata u toku prethodnih godinu dana boravili u Beogradu i Prvoj televiziji – emisiji „150 minuta“ za najveći broj emitovanih priloga koji se odnose na promociju čovekoljublja i razvajanju osećaja solidarnosti kod građana i privrednika.

Izvor: GO Čukarica