Održano prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2024.

Датум објаве: 08.05.2024.

Održano prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2024.

Na terenima Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku 25. 04. 2024. godine održano je prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom.

Prilikom otvaranja takmičenja obratio se Draženko Mitrović, naš proslavljeni atletičar – paraolimpijac i predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, koji je poželeo sreću svim učesnicima.

Među takmičarima su bili sportisti BAK OSI Pogledi i AK Trijumf, kao i članovi Udruženja „Živimo zajedno“, „I mi smo ovde“, Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom „Pobednik“, korisnici Centra iz dnevnih boravaka  „Čukarica“ i „Sunce“, učenici osnovnih škola „Veljko Ramadanović“ i „Radivoj Popović“, kao i korisnici programa Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograd.

U disciplini bacanje koplja titulu prvaka Beograda je odneo Bojan Cvijanović (BAK Pogledi), dok je u bacanju diska pobedio Bojan Milutinović.

Titulu prvaka Beograda u disciplini bacanje kugle u svojim kategorija ostvarili su:

Bojan Cvijanović (BAK Pogledi), Saša Strugar (Ustanova za decu i mlade Sremčica), Emil Kurtiševski (OŠ Radivoj Popović), Mirjana Tucaković („I mi smo ovde“).

U disciplini skok udalj, najbolji u svojim kategorijama su bili Mladen Stojković (Dom Sremčica ), Danijel Šerbić (OŠ Veljko Ramadanović), Aida Selimi (OŠ Radivoj Popović).

U disciplini trčanje 400 m pobedu je odneo Vasilije Vasić, član AK Trijumf. U disciplini trčanje na 100 metara u svojim kategorijama najbrži su bili Aida Selimi, Jovana Rabrenović, Vasilije Vasić, Emil Kurtiševski, Nenad Ibrahimović, Aleksandar Lazić, Aleksandar Ilić i Ognjen Anufrijev.

Medalje pobednicima dodeljivali su: Draženko Mitrović, predsednik Sportskog saveza OSI Beograda, kao i generalni sekretar Saveza – Nemanja Radović.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Izvor: SSOSIB