Prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom `23.

Датум објаве: 03.11.2023.

Prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom `23.

Prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom, održano je 02. novembra 2023. godine u Sportskom centru Olimp na Zvezdari.
Oko 100 takmičara što je rekordan broj prijavljenih, nadmetalo se za zvanje najboljih u ovoj godini u različitim kategorijama. Takmičari su bili članovi udruženja „Živimo zajedno“, „I mi smo ovde“, Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom,korisnici Centra iz dnevnih boravka „Borska“, „Sunce“, „Šekspirova“ i „Kornelije“, Društva MNRO Zvezdara, Društva za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu, Sportsko rekreativnog udruženje osoba sa invaliditetom „Pobednik“, Sportsko rekreativnog društva slepih „Napredak“ Beograd, učenici Medicinske škole Beograd, korisnici aktivnosti Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.
Najuspešnija ekipa u kategoriji osoba sa telesnim oštećenjem gornjih ekstremiteta bila je ekipa „Biseri“, zatim „Šampioni“ (oba tima su članovi Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu), dok je treće mesto zauela ekipa „Neustrašivi“ (članovi SRU OSI „Pobednik“).
U kategoriji osoba bez oštećenja gornjih ekstremiteta prvo mesto je zauzela ekipa članova SRDS Napredak, drugo mesto je zauzela ekipa „Blokovi“ (članovi SRU OSI „Pobednik“), dok je treće mesto zauzela ekipa DSRI Zvezdara.
U kategoriji osoba sa intelektualnim teškoćama pobedu je odnela ekipa MNRO Zvezdara, drugo mesto je zauzela ekipa „Beograd 1“ koju su predstavljali učenici Medicinske škole Beograd, dok je treće mesto pripalo ekipi „Živimo zajedno 7“.
Organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara uz podršku Grada Beograda preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Gradske opštine Zvezdara.

Izvor: SSOSIB